Biciklistički klub Maraton Novi Marof

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Biciklijadom do zdravlja

Biciklijadom do zdravlja 08 Lip 2010 14:22 #9131

  • Vedo
  • Vedo's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 678
  • Karma: 3
Biciklijadom do zdravlja
Varaždinska humanitarna biciklijada za pomoć djeci oboljeloj od šećerne bolesti održat će se 12. lipnja. U društvu za zaštitu od dijabetesa Varaždin učlanjeno je preko 50 djece sa šećernom bolešću.
Svake godine Društvo organizira uz gradsku biciklijadu “Biciklom do zdravlja” humanitarnu tombolu kako bi prikupili sredstva za lječenje ove djece u bolnici-kampu u organizaciji Sveučilišne klinike Vuk Vrhovec i Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.
U ovoj vrsti bolnice djeca se uče davati inekcije inzulina,bez kojih nemogu živjeti, vaditi si šećer iz krvi, pravilno hraniti, te se uče na koji način odgovorno živjeti sa svojom teškom kroničnom bolešću kako prije vremena nebi nastupilo slijepilo, otkazali bubrezi, kako bi sačuvali svoje ekstremitete od gangrena, a time i od amputacija istih.
Nažalost ovu vrlo korisnu bolnicu za našu dijecu ni u najmanjem djelu ne pokriva Hrvatski zavod za zdrastveno osiguranje, te za dobrobit naših mališana već niz godina pokrećemo akcije kako bi im na vrijeme omogućili edukaciju i liječenje.
Ove godine cilje je petoro djece od 5 do 10 godina poslati u kamp.
Cijena za jedno djete je 4100,00 kuna.
Iz Društva pozivaju sve koji mogu da se pridruže akciji i poklone nešto od svojih proizvoda, promo materijala i na taj način pomognu održavanje humanitarne tombole koja će biti održana 12. lipnja uz bicklijadu “Biciklom do zdravlja”.
The administrator has disabled public write access.
Moderators: Cile
Time to create page: 0.277 seconds
Powered by Kunena Forum