Biciklistički klub Maraton Novi Marof

ljeto-na-biciklu.jpgSTART U 7 UJUTRO prema planu, ujutro hladno, magla kroz Budinščinu. Vozimo prema Bedekovčini i Oroslavlju(9:00), gdje je prva pauza nakon 50km. Privikavamo se na bisage i teret, vozimo se prema Bistri, Zaprešiču, te Zagreb zaobilazimo alejom Bologne. Bicikle nosimo niz stepenice u pothodnik i time kratimo put. Podsusedskim mostom opraštamo se od Zagrebačke gužve. Sljede Rakitije pa po staroj Karlovačkoj za Jasku. Karlovac zaobilazimo i idemo cestom manjeg prometa- Gornje Pokupje-Jaškovo-Stative-Netretić-Vukova Gorica. Sljedi zadnji uspon za prvi dan, penjanje 10 km do Vrbovskog, prošle godine nam je taj uspon ostal u gadnom sječanju, ali sad smo ga puno lakše riješili, bisage su definitvno lakše za voziti od teških ruksaka koji trgaju leđa. U 18h smo u Vrbovskom, obavljamo šoping za večeru i slažemo šator na divlje blizu šume. Budimo se oko 7h, kuhamo kavu, jedemo luk i čajnu oblačimo na sebe dugu odječu jer je zima. Vozimo praznom cestom i ljepom šumom prema Ravnoj, Gori, sljede usponi prema Mrkoplju, tu prelazimo 1000 mnv. Ručak u parku u Mrkoplju i dalje prema Fužinama. U Belom selu izvor vode, kojeg sam zapamtil od prošlog puta, ostaje nam u dobrom sječanju. Peremo zube, vilice, žlice, punimo bidone. Poslije Fužina prelazimo na makadam, nekih 13 km po "Kobiljaku", natovarenih bisaga jedva smo izdržali do kraja. Na tom djelu nije bilo prometa, osim tu i tamo zalutalog crossera. Prelazimo Velebit i sljedi spust prema moru, pogleda prekrasan i vrijedan svakog uspona. Spuštamo se u Novi Vinodolski, kupamo, pijemo pivu i vozimo prema jugu, tražimo mjesto za kampiranje....

picasaweb.google.hr/tomislav.camic

2.8 2010 PONEDJELJAK DAN PRVI

START U 7 UJUTRO prema planu, ujutro hladno, magla kroz Budinščinu. Vozimo prema Bedekovčini i Oroslavlju(9:00), gdje je prva pauza nakon 50km. Privikavamo se na bisage i teret, vozimo se prema Bistri, Zaprešiču, te Zagreb zaobilazimo alejom Bologne. Bicikle nosimo niz stepenice u pothodnik i time kratimo put. Podsusedskim mostom opraštamo se od Zagrebačke gužve. Sljede Rakitije pa po staroj Karlovačkoj za Jasku. Karlovac zaobilazimo i idemo cestom manjeg prometa- Gornje Pokupje-Jaškovo-Stative-Netretić-Vukova Gorica. Sljedi zadnji uspon za prvi dan, penjanje 10 km do Vrbovskog, prošle godine nam je taj uspon ostal u gadnom sječanju, ali sad smo ga puno lakše riješili, bisage su definitvno lakše za voziti od teških ruksaka koji trgaju leđa. U 18h smo u Vrbovskom, obavljamo šoping za večeru i slažemo šator na divlje blizu šume.

180KM, 8H50MIN

3.8.2010 UTORAK DAN DRUGI

Budimo se oko 7h, kuhamo kavu, jedemo luk i čajnu oblačimo na sebe dugu odječu jer je zima. Vozimo praznom cestom i ljepom šumom prema Ravnoj, Gori, sljede usponi prema Mrkoplju, tu prelazimo 1000 mnv. Ručak u parku u Mrkoplju i dalje prema Fužinama. U Belom selu izvor vode, kojeg sam zapamtil od prošlog puta, ostaje nam u dobrom sječanju. Peremo zube, vilice, žlice, punimo bidone. Poslije Fužina prelazimo na makadam, nekih 13 km po "Kobiljaku", natovarenih bisaga jedva smo izdržali do kraja. Na tom djelu nije bilo prometa, osim tu i tamo zalutalog crossera. Prelazimo Velebit i sljedi spust prema moru, pogleda prekrasan i vrijedan svakog uspona. Spuštamo se u Novi Vinodolski, kupamo, pijemo pivu i vozimo prema jugu, tražimo mjesto za kampiranje. Šator postavili na "Kozici", vrijeme je bilo dobro, ali oko 21 počelo nevrijeme s malo kiše i jakom burom. Takvo vrijeme nas je pratilo sve do jutra, šator smo spustili i jedva smo spavali par sati! Ujutro porušeni bicikli, bidoni negdje u zraku, jednom riječju, najlošiji dio putovanja!

86KM, 5H36MIN


4.8.2010 SRIJEDA DAN TREĆI

Iz Kozice otišli oko 6:30 jer nismo mogli više izdržati, tražimo kafič da dojdem k sebi da popijemo kavu. U Klenovnici je jedan čak radil od 7 ostali se otvaraju poslije 9! Bura puše ko luda, spremni za put prema Senju. Nema uspona ali nas vjetar lomi! U gradu Senju vjetar ne prestaje. Slikamo se kod utvrde Nehaj. Sljede nam usponi s burom od 20 čvorova prema Vili Velebita. Vozimo sredinom ceste da nas vjetar ne baci u provaliju, a iza na kolona kamiona,auta, kampera - nezaboravno iskustvo! Oko 13h stižemo u Priznu i lovimo trajekt za Pag. Tu mi je spust bil max 79 km/h, nisam poslikal jer sam zaboravil, ali da nije bilo bisaga mislim da bih poletjel. Trajekt je skup, 32kn osoba + bajk Na Pagu vjetar slabiji i asvalt gori, imamo još nekih 7km do Zrča, kampiramo u šumici, 200m od Aqariusa. Jedemo u Konzumu čevape, ribe, pommes. Slijedi party, day n night

94KM 5H31MIN

5.8.2010 ČETVRTAK DAN ČETVRTI

Budimo se mamurni, kuhamo kavu, idemo na kupanje i oko 11 krečemo za grad Pag. Pag je lijepi gradić, gužva na plaži, paška čipka, paški sir, super. Kupamo se i idemo dalje preko Paškog mosta za Zadar. Ravni Kotari i nisu baš ravni, tu nas lovi nevrijeme, počinje lagana kiša i jak vjetar. Odlučili smo u Zadar u kamp zbog nevremena, 2osobe+šator= 190 kn, sranje od kampa, posjetiti samo u hitnim slučajevima! Voda hladana WC stari ali je veliki. Dučan u kampu i nije pretjerano skup, kupujemo večeru i idemo rano spavati.

80KM 4H22MIN
6.8.2010 DAN PETI PETAK

POšto smo kamp masno platili, ostajemo lijenčariti, puniti baterije, trošiti vodu i WC papir sve do 13 kad je vrijeme za odjavu. Vozimo kroz Zadar gužva je i teško je manevrirati s bisagama. Kupamo se U Sv. Filip i Jakov, plaža dobra, tuš gratis, popili pivu i idemo u Biograd kod bratiča na pivu. Vozimo dalje prema Vodicama bez problema, prosjek nam je uvjek bil više od 25, cesta predivna za natjeravanje. U Vodice dolazimo oko 19, sve puno šetača, gužvamo se s biciklima kroz masu ljudi. Vodice su ljepe, vrijedi vidjeti. Šator postavljamo u masleniku, 300 m od Haciende, ali tu noć su svirale neke cajke, pa smo praznili bombe u masleniku.
85KM 3H52MIN

7.8.2010 DAN ŠESTI SUBOTA

Budimo se u 7h, kuhamo prvu kavu - drugu kavu i lijenčarimo. Taj dan nas čeka nekih 40 km do Šibenika-Brodarice kod prijatelja pa nam se ne žuri. Prošli most preko ušča Krke(NP) i evo Šibenika. Pošto Šibenik nema gradsku plažu idemo u TN Solaris koje je izvan grada. Solaris je ljepo sređen i stvoren za opuštanje. U 12 dolazimo kod prijatelja Dvorski, gdje smo ručali,večerali,doručkovali servisirali bicikle, punili mobitele/fotič/GPS i udobno prenočili! Hvala im! Ostatak dana izležavamo se na plaži, navečer na ribarsku feštu i koncert Neno Belan!

31KM 1H40MIN

8.8.2010 DAN SEDMI NEDJELJA

Budimo se u 7, čitamo novosti pijemo kavu i opraštamo se, bili smo upučeni u Primošten, pa nam je to bil prvi cilj! Primošten je jako ljep, kava jako skupa, jahte i jederenjaci, stara jezgra, predivno! Dalje tjeramo prema jugu, Marina-Trogir-Kaštela-Solin-Split. Naporni dio puta, zbog loše ceste i previše prometa. Pauza u Stobreču, kupanje i piva. Vozimo prema Omišu, di je ušče Cetine, jako lijep pogled. Nastavljamo dalje prema Makarskoj, kad ono na jednoj maloj plaži(LOKVA ROGOZNICA) kafič na otvorenom i DJ. Zaustavljamo se i pala je odluka da ostajemo ovdje- kupamo se i idemo za šank. Brzo se upoznali s konobarima i domačinima, malo pala spika o našem putovanju i evo odmah nekoliko RAKIJA I PIVICA gratis. Napunili nam mobitele, dali nam vodu, WC, jako lijepa uspomena. Spavamo bez šatora, samo u vrećama, toplo je - mi pripiti, spavamo ko na krevetu!

114KM 5H04MIN

9.8.2010 DAN OSMI PONEDJELJAK

Budimo se ko inače, oko 7:30 pijemo kavu na toj istoj plaži, i dogovorili se da taj dan ostajemo ovdje. Bicikle ne diramo, kupamo se, idemo u dučan i lijenčarimo! Taj dan se opet popilo, ali sljedeće jutro moramo dalje, cilj nam je DUBROVNIK!

summer_2_20_8_2010_novi_marof_dubrovnik_novi_marof_002.jpg
0KM, OH NA BICIKLU

10.8.2010 DAN DEVETI UTORAK

Do Dubrovnika ima nekih 190 km, krećemo oko 7 ujutro. Slijedi nam uspon uz Biokovo, i spust prema Makarskoj. Turizam cvate ali XX ljudi uz ceste nudi sobe i apartmane! Brela, Baška Voda, Igrane i slična mjesta nismo imali vremena posjetiti, ostat će za neki drugo putovanje. U 12h kupanje u Zaostrog-u, mjesto prepuno BIH registracija, ko i cijelo Makarsko primorje. Tu nalazimo izvor, koji nas kao i svaki usrečuje:) Dolazimo u Dubrovačko Neretvansku županiju, ali Dubrovnik je još daleeeko. Cesta je tu loša, vozimo prema kontinentu, odvajamo se od mora, krš nas prži. Vozimo uz Bačinska jezera i prema Pločama, ništa zanimljivo. Prelazimo most preko Neretve i sljedi nekih10 km ravnice, polja se obrađuju, voće i povrće se prodaje uz cestu. Nebremo odoljeti i kupujemo lubenicu, gospođa nas počastila i breskvam te nas pozvala da navratimo na povratku! Uspon na Klek je bio zanimljiv, pogled na Neretvanska polja još lijepši. Granice prelazimo bez problema, kavu pijemo u Neumu, put nam je več naporan. U Dubrovnik dolazimo u 21h, mrak je, teško nam je al smo ponosni. Jedemo hamburgere, pijemo toplu pivu i spavamo blizu marine, ležaljke i vreće, bez šatora! PRVI CILJ OSTVAREN

197KM 9H52MIN


11.08.2010 DAN DESETI SRIJEDA

Prvo jutro u Dubrovniku - blizu marine, bude nas brodovi, ribari i joggeri. Obavljamo jutarnji šoping, kava, doručak.. Spremamo stvari i potrazi za Starim gradom. Dubrovnik je pun prometa, teško se gurati s bajkom punim bisagama, ja se probijam Rele zaostaje. Nakon pola sata guranja evo vidimo zidine. Gužva još veća, taksi, skuteri, mega busevi. Prvo se kupamo na plaži, ostavljamo bicikle i poslije šetnja po starom gradu. Kava 24 kn, piva oko 40, za svakog nekaj. Navečer kuhamo kobase na plaži, Rele upoznaje maloljetne Francuze koji došli s vrečama i ruksacima javnim prijevozom. Dolazi nam održavatelj plaže i upozorava nas da se maknemo od tuda jer oko 23 dolaze zaštitari koji vole napraviti incidenta jer je plaža pod koncesijom disco cluba. Maknuli smo se nekih 100m dalje na gradsku plažu gdje je "sigurno". Tu slažemo vreće i cugamo. Otvaraju se vrata, dolazi mikseta i pocinje party, kazalištarci glumci, manekeni i slična elita. cugamo s njima i atmosvera je dobra. Oko 3 je fajrunt i na spavanje.
15KM 50MIN

12.08.2010 DAN JEDANESTI ČETVRTAK

Kupanje, šetanje, kava, piva, kupnja majica, stari grad, alkohol. Navečer upoznali jednog rokera i Australca s kojima pijemo na plaži a poslije i u starom gradu. gadna noć. Bicikle nismo niti pomaknuli
0KM

13.8.2010 DAN DVANAESTI PETAK

Ljenčarenje, kupanje, kava, pizza. Bicikle nismo niti pomaknuli
4KM 0H32MIN

14.8.2010 DAN TRINAESTI SUBOTA

Budimo se rano i trijezni pa nam je dosadno. Doručak na plaži, meni dosadno pa skidam bisage i penjem se na Srđ, brdo iznad Dubrovnika s muzejom Domovinskog rata hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_za_Sr%C4%91
i ljepim pogledom na grad! Na vrh se može zičarom i autom-taksijem, ali s bajkom gore je milina, uspon prekrasan. Popodne još malo u stari grad i već neznamo kud sa sobom pa se spremamo drugo jutro prema sjeveru

17KM 1H17MIN


15.8.2010 DAN ČETRNAESTI NEDJELJA-VELIKA GOSPA

Rano krečemo na put, jer planiramo napraviti opet 180 km. U Dubrovniku jutro oblačno, prometa malo i brzo prolazimo grad. Granice prolazimo bez problema samo nam mašu, jedemo kamenice(školjke), opet bih se vratil, mada nisu baš nekaj extra. Pijemo prvu kavu u mjestu Klek (10:20), punimo mobitele, vrijeme oblačno, bojimo se kiše al imamo sreče. Penjemo se na Klek, prolazimo Neretvu, Ploče i dalje sunčanom stranom, sunce nas prži prema Makarskoj. Kupamo se u Zaostog-u(13:50), i peremo odječu na izvoru. Dolazimo do Loke Rogoznice oko 19h prema planu i kupamo se. Pijemo pivu i rano spavanje

183KM 8H15MIN

16.8.2010 DAN PETNAESTI PONEDJELJAK

Krečemo prije 6, prolazimo Omiš, Split, Kaštelu. U Kašteli pijemo prvu kavu oko 9 i 15 i spominamo se s Zagorkom koja tam konobari. Napunila nam bidone i lijepo pozdravila! Put između Trogira i Šibenika skraćujemo za 18 km, ali zato dobivamo na kršu, visinskoj i vjetru. Zanimljiva ruta, sve puno natpisa :"Ante, heroj a ne VI" ili: "Ne prodaj djedovinu svoju strancu". Na toj ruti dućan nismo sreli 30 km, a pošto nam janjetina ne ulazi u plan prehrane, preskačemo ograde i nadoknađujemo tekućinu grožđem, smokvama. U Vrpolju pijemo Karlovačku za 4,80 kn, like! Prolazimo Šibenik i vozimo prema Zadru, naporno nam je, bojimo se da nas mrak ne uhvati, zato se nigdje ne kupamo, pauza za sok vodu, tu i tam pivu. U Zadru smo oko 19h, imamo još malo prema Vrsima, gdje nas čekaju susjedi Pupek. Napravili 199km, umorni ali zadovoljni kaj nismo imali problema sa zdravljem i biciklima. Odlično večeramo, pijemo pivu tuširamo se i još u laganu šetnju i spavanje u krevetu- NAPOKON!
199KM 10H15MIN

17.8.2010 DAN ŠESNAESTI UTORAK

Budimo se oko 9h, u krevetu nam je preudobno, najrađe bi ih dalje vozili za sobom. Ali dižemo se, idemo na kavu, doručkujemo, kupamo se na plaži punoj Zagorca i Međimurca. Opet jedemo odličan ručak sprememo stvari i oko 14 krečemo dalje na Zrće. U Pagu kupujemo Paški sir i travaricu, za pašku čipku nemamo mjesta. Na zrću postavljamo šator na isto mjestu gdje smo i prije, kupamo se, jedemo iz Konzuma i navečer party. Nalazimo se frendovima s kojima smo i drugi dan.

70KM 3H30MIN

18.8.2010 DAN SEDAMNAESTI SRIJEDA

Sunce nas budi oko 10h, pijemo kavu i idemo na plaže, kupamo se i cugamo. Navečer malo u šetnju u Staru Novalju i spvanje oko 21h, a Tiesto radi party sezone

6KM

19.8.2010 DAN OSAMNAESTI ČETVRTAK

Renato me budi u 7h, idemo do Keruma, kupujemo gablec i vozimo se prema trajektu, opet imamo sreće pa ne čekamo dugo. Kavu pijemo u Prizni gdje nas gazda kafiča časti vodom i daje nam savjet za put dalje. Bojali smo se puta prema Senju, jer nas je napuhalo prošli puta, ali sad na sreću vrijeme nam je bilo idealno i taj dio prelazimo i više nego dobro. U Senju kava i počinjemo s usponima, prvo uspon na Vratnik 700mnv. a poslije na Kapelu 900 mnv. To su nam spori kilometri, ali uživamo, prometa je malo izvori nam pomažu, pogledi ljepi. U Brinju odmaramo, jedemo, pijemo. S Kapele slijedi spust mislim do Josipdola, nateravamo se po cesti ko luđaki. Ravnica prema Dugoj Resi, teramo oko 40km/h i Rele buši gumu Sunce zalazi a mi tražimo kamp Slapić. Dolazimo po mraku i postavljemo šator, te večeramo u restoranu. Hvala susjedu na reflektoru!
165KM 8H17MIN

20.8.2010 DAN DEVETNAESTI PETAK

Pijemo kavu, šečemo kampom i oko 11h odlazimo iz kampa, vozimo prema Karlovcu, u Jaski kremšnite i kava pa prema Zagrebu, puno prometa i dosadno. Kroz podhodnik, aleja Bologne, za Bistu, Oroslavlje. Jedemo u Orosljavalju i ostaje nam još 50 km do doma. Svjesni smo kolki put smo prošli i zato smo sretni. Cesta nam je poznata, dobar je osječaj biti blizu doma! Vozimo sve brže, prosječna brzina samo raste a mi nismo umorni. Dolazimo u Madžarevo u 17:30, idemo u Party na pivu, dolazi sestra i Joža. Nismo znali kaj nas čeka, a to je bila lijepa dobrodošlica kod Sv. Mihalja. Hvala susjedima koji su nas iznenadili i počastili s kolačima vinom i sl. Ali mi smo najviše od svega htjeli doma, tuš i krevet,a fešta je potrajala do 24h:)
140KM

summer_2_20_8_2010_novi_marof_dubrov55nik_novi_marof_002.jpg
SNOVI ZA OVO LJETO OSTVARENI, HVALA SVIMA KOJI SU NAM POMOGLI!

RUTA:

www.bikemap.net/route/671326