Biciklistički klub Maraton Novi Marof

Biciklistički klub Maraton iz Novog Marofa organizira petu zimsku cross ligu Lužec. Cross liga Lužec je prvenstveno zamišljena kao zamjenska aktivnost biciklistima kroz zimski period gdje izostaju biciklističke aktivnosti i natjecanja. S ligom smo započeli 2010. godine, kad nas se na startu pojavljivalo oko petnaestetak, dok prošle godine na startu se pojavljivalo i četrdesetak natjecatelja, a sveukupno 60 natjecatelja kroz cijelu ligu. I ove godine nastavljamo suradnju s Keindl sport trgovinom, te svaki sudionik prilikom uplate kotizacije dobiva poklon bon s popustim za jednokratnu kupnju u Keindl sportu. Majice, topli čaj na cilju i ugodno druženje poslije svakog kola postalo je obilježje zimske cross lige Lužec, zato Vas s veseljem pozivamo i na jubilarnu 5. zimsku cross ligu Lužec. Vidimo se u Lušcu.

Biciklistički klub MARATON iz Novog Marofa organizira četiri kola proljetne cross country lige Lužec. XC liga je rekreativnog karatktera zato pozivamo sve zainteresirane za biciklizam da se priključe, jer je izbačen najproblematičniji dio većine natjecatelja, "tunel". Startnine nema, ali smo osigurali medalje za najbolje i roštilj za sve na zadnjem kolu lige 11. svibnja.

Vidimo se u Lušcu.

12. siječnja održano je posljednje kolo ovosezonske Keindl sport zimske cross lige Lužec 2013./2014.
Pobjedu na četvrtom kolu s izvrsnim vremenom i novim rekordom staze ostvario je mladi i perspektivni Marcel Labaš iz TK Marathon 95! U ženskoj kategoriji pobjedu je ostvarila Ivana Antolković iz AK Međimurje sa novim ženskim rekordom staze! Kod juniora treću pobjedu osvaja Matija Meštrić iz BK Beciklin team.
Nakon završene utrke, sljedilo je  proglašenje najboljih i podjela medalja, majica, te vrijednih novčanih nagrada (2700 kn) koje je osigurao sponzor lige - Keind sport.

Ove sezone natjecalo se ukupno 47 natjecatelja i natjecateljica u 3 kategorije; seniori, seniorke, juniori. U seniorskoj kategoriji ukupnu pobjedu sa tri prva mjesta osvojio je Lacković Josip iz AK Sloboda. Drugo mjesto sa jednom pobjedom osvojio je Labaš Marcel iz TK Marathon 95. Treće mjesto osvojio je Kos Bruno iz Budinšćine.
U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Antolković Ivana iz AK Međimurje, a drugo mjesto s jednakim brojem bodova osvaja Andeja Migles Sambolec iz BK Maraton. Treće mjesto pripada Janžek Smiljani iz Ok Međimurje.
U juniorskoj kategoriji prvo mjesto pripada Meštrić Matiji iz BK Beciklin team, drugo mjesto pripada Volarić Mariju iz AK Sloboda, a treće mjesto Janžek Greguru iz OK Međimurje.

Zahvaljujemo se svim sudionicima lige i pozivamo ih na ponovno druženje u Lušcu iduće sezone.

Vratili smo se iz Dugog Sela s jednim postoljem, i to Branimira Šafrana koji je bio ispred Maria Tašića i Zvonimira Pokupeca u kategoriji SPORT koja je brojala 12 natjecatelja. Vozila su se 3 kruga.

Najviše "Maratonaca" sudjelovalo je u kategoriji  REKREATIVACA, (Ivan Pikija - 25. mjesto, Martin Oštrek - 34.mjesto i Matija Meštrić - 11.mjesto). Damijan Mikec je odustao kao i  Marko Rabuzin koji  je  odustao  zbog  tehničkog kvara. Bio je to prvi nastup za novog člana BK "Maraton", Martina Oštreka.  Pobjedu u toj kategoriji je odnio Tomislav Vukadin iz BK "Dugo Selo"  ispred Anušić  Daniela i Sarić Viktora. Utrku je završilo 35 natjecatelja. Vozila su se 2 kruga.

Nakon otkazivanja prvog kola brdsko biciklističke lige sjeverozapadne Hrvatske "Sajmeni dani", koje se trebalo održati u Varaždinu, liga je krenula ove nedjelje 24.ožujka. Organizator drugog kola bio je biciklistički klub "Mura avantura" iz Svetog Martina na Muri.
Bk Maraton je i ove godine imao svoje predstavnike, u dosta pomlađenom izdanju. U Sveti Martin na Muri se išlo sa dva automobila te je bilo ukupno 6 natjecatelja te jedan fotograf.

Maratonci su prije početka biciklističke sezone osvojili tri medalje na zimskoj brdskoj ligi Ivančica:
Branimir Šafran - zlato
Martin Trubelja - zlato
Damjan Mikec - bronca