Biciklistički klub Maraton Novi Marof

Završena je treća po redu "zimska cross liga Lužec" u organizaciji BK Maraton.
Ukratko je to izgledalo ovako:

Prvo kolo, 2.12.2012.

Na otvorenju lige pojavilo se 19 natjecatelja i 5 natjecateljica - najbrojnije u ovoj sezoni. Na vlažnom i skliksom terenu najbrži je bio Josip Jakop kojemu je ovo bila prva pobjeda na nekoj brdskoj utrci. U ženskoj kategoriji najbrža je bila domaća Andreja Migles Sambolec, koja je uvjerljivo pobjeđivala na sva četiri kola. Nastupila su i tri juniora iz AK Sloboda, a najbrži je bio lokalni dečko Matija Meštrić koji je postavio rekord staze u kategoriji JUNIORA u vremenu 42:47.

Drugo kolo, 16. prosinca 2012.

Na drugom, snježno-blatnom kolu pojavilo se 22 sudionika. Vremenske prilike očito su uzrok najmanjem broju sudionika ove sezone. Među hrabrijima pojavili su se Marcel Labaš i Tihomir Cenko koji obilježavaju ovu cross ligu izvanrednim rezultatima. Najbrži je bio Marcel Labaš kod senira, kod seniorka Andreja, a kod juniora Matija Meštrić.

Treće kolo, 30. prosinca 2012.

Pretposljednja utrka u godini 2012-oj održala se u Lušcu. Izrazito hladno jutro privuklo je zavidnu brojku od 29 natjecatelja. Neki su se šprali i opravdavali Novogodišnjom utrkom, ali odlična vremena nisu izostajala. Naprotiv, bilo je to jedno od napetijih kola, di su u fotofinišu utrku završil Labaš i Cenko. Bilo je užitak vidjeti taj sprint za pamčenje. Najbrži u ovom kolu su Marcel, Andreja i Matija. Zalihe čaja nestale su u rekordnom vremenu. Uoči posljednjeg kola, vladala je neizvjesnost u seniorskoj konkurenciji, dok su se pobjednici u ženskoj i juniorskoj kategoriji već jako dobro znali.

ČETVRTO kolo, 13. siječnja 2013.

U idiličnoj snježnoj atmosferi održano je finale cross lige s rekordnim brojem sudionika, njih 30. Pošto je snjeg tek počeo padati, večina nije imala problema, dok je nekima na spustevima bilo malo sklisko. Najbrži su opet Marcel, Andreja i Matija. Na posljednjem kolu, ostvareno je najbolje vrijeme ove sezone, a to je 38:25 koje je ostvario Marcel Labaš.

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA LIGE:

Nakon završetka utrke sljedio je čaj, rakija, naresci i podjela majica. Za svakog nešto, a samo medalje za najbrže. Pošto se već na startu posljednjeg kola moglo naslutiti rasplet lige, ipak smo pričekali najbrže i zbrojili rezultate.

Kod SENIORKI najuspješnija je bila Andreja iz BK Maratona koja je pobjedila na svim kolima i osvojila najveći broj bodova. Drugo mjesto pripalo je mladoj i perspektivnoj Ivi Friščić iz TK Maraton 95. Treće mjesto osvojila je Janžek Smiljana iz OK Međimurje koja svako kolo dovede cijelu obitelj na jutarnje razgibavanje. Čestitke Ivani, Margareti i Mirjani koje su također sudjelovale u ovoj sezoni.

Kod JUNIORA najuspješniji je bio Matija Meštrić koji je otrčao sva četiri kola i ostvario maksimalan broj bodova. Drugo mjesto pripalo je Volarić Mariu, a treće mjesto Međeral Andreju. Svi JUNIORI članovi su AK Sloboda i želimo im još puno osvojenih medalja!

Najveća konkurencija vladala je u kategoriji SENIORA. Pobjednik u muškoj kategoriji s tri pobjede i osvojenih 300 bodova je mladi i brzi Marcel Labaš iz TK Maratona. Drugo mjesto, već treću sezonu zaredom osvaja Cenko Tihomir također iz TK Maraton 95. Treće mjesto osvojio je Josip Jakop iz TK Ivančica. Jakop je jedan od najvjernijih posjetitelja lige i skupio je najveći broj bodova ove sezone (372),ali boduju se samo tri najbolja kola, te je time plasiran na treće mjesto.

Najveći broj natjecatelja dolazi iz trkačkog kluba Maraton 95, njih 8, zatim 7 članova triatlon kluba 042 iz Varaždina, pet članova iz trkačkog kluba Ivančica iz Ivanca, 4 člana iz orijentacisjkog kluba Međimurje, 4 predstavnika kluba organizatora itd... Zahvaljujemo se i svim ostalima na dolascima i onima koji nas potiču da održimo ovu ligu i iduće godine.

Nismo zadovoljni brojem trkača iz područja grada Novog Marofa, jer propuštaju ovako dobru stazu. Isto tako dolazi malen broj mlađih članova, javljaju se mišljenja da je 10km brdske staze možda krajnja granica za juniore, zato planiramo pomaknuti dobne granice kategorija koje bi više odgovarale starijim natjecateljima, koji posječuju ovakve utrke. Možda i povećamo i broj kola, ali o tome više iduće zime. Ispričavamo se svima koji su imali problem s orijentacijom na stazi, nadamo se da takvih situacija bude sve manje

Čestitke svima!