Biciklistički klub Maraton Novi Marof

Nakon otkazivanja prvog kola brdsko biciklističke lige sjeverozapadne Hrvatske "Sajmeni dani", koje se trebalo održati u Varaždinu, liga je krenula ove nedjelje 24.ožujka. Organizator drugog kola bio je biciklistički klub "Mura avantura" iz Svetog Martina na Muri.
Bk Maraton je i ove godine imao svoje predstavnike, u dosta pomlađenom izdanju. U Sveti Martin na Muri se išlo sa dva automobila te je bilo ukupno 6 natjecatelja te jedan fotograf.

Unatoč nepovoljnim uvijetima (snijeg visine između 5 i 10 cm), hladnoći (oko -5) te ne dolasku svih prijavljenih natjecatelja organizatori su ipak odlučili da će se utrka održati.Na startu se pojavilo 10 vozača u Sport kategoriji, 25 u kategoriji Rekreativac, 4 početnika i 2 žene.
Žene i rekreativci vozili su 4 kruga po skraćenoj stazi. Pobjednica u ženskoj kategoriji bila je Mirjana Kolac, članica BK "Mura avantura – Huni racing team-a" a druga je bila Monika Ludaš iz BK "Čakovec".

U kategoriji rekreativaca pobjedio je Dragan Mihalec, član BK "Čakovec", pobjedivši ispred individualca Dubravka Severa i naše mlade nade Matije Meštrića, koji je vrlo zadovoljan ovim rezultatom pošto mu je ovo prva biciklistička utrka uopće.
Vozači u kategoriji Sport vozili su 5 krugova po već uništenoj i razrovanoj stazi, a najbrži je bio Zvonimir Pokupec iz BK "Ciklus", pobijedivši ispred Velimira Čonkaša iz BK "Mura avantura – Huni racing team-a" i Maria Tašića iz BK "Dugo Selo". Naš adut Branimir (prošlogodišnji ukupni pobjednik) odustao je zbog tehničkih problema s biciklom.

Za klub su još nastupili: Zoran Bregović, Martin Trubelja, Marko Rabuzin, Ivan Pikija.
Sve sudionike je iznenadilo što unatoč takvim uvjetima i povećem odazivu, nije bilo osigurano ništa za prigristi ni ništa za popiti...
Sve u svemu, bilo je to još jedno iskustvo za tim i sad se brže bolje spremamo za nove bodove u Dugom Selu!